Няколко въпроса за 525 тдс. Митове и легенди...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Няколко въпроса за 525 тдс. Митове и легенди...

Мнение от skylord » 24 Мар 2008, 18:04

Момчета обмислям да купя 525тдс Е34 95-та година, но който и да питам от познатите ми "майстори" ми заявяват какви ли не митове и легенди, като това "че чупят глави, гърмят турбини, чупят колянов вал на 6-ти цилиндър, че са ужасно скъпи" и какво ли още не... :roll:
Колата е страхотна и определено си заслужава - кожа, климатроник, добра цена и изглежда страхотно, само тези мнения ме спират.

Моля, който има тдс или знае как седят нещата там да даде своето мнение, заслужава ли си, проблеми с него, горепосочените митове дали са верни, както и разход на готиво градско... Всяка информация би ми била полезна! Предварително ви благодаря!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 24 Мар 2008, 20:54

има теми аз ще ти кажа едно не пести при покупката аз преди платих за мойто скъпо и пре скъпо но ве4е година и половина си я карам такава тдс автомат и съсм си доволен гори прили4но -12 :mhihi: върви страшно но незнам какво разбираш под прили4на кола давам ти база за сравнение - в германия читаво такова струва от 2500евро нагоре и читавите си остават там или заминават за полша , вси4ко останало е от италия и ако щат да гракнат другите аз италяно макарони неща и да видя в германия ги гледам италянките като запалят след 15 мин въртене и после още толкова клати пуши абе с две думи БЕГАЙ , ИНА4Е вси4ко ти е до късмет и подръжка след това ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 24 Мар 2008, 21:14

ами, колата до колкото разбрах е от италия, запалих я сутринта запали от раз, иначе е много запазена и цената е 5300.. мисля че е нормална... просто ме притесняват тея коментари за глави и т.н.
иначе ако ще се взима, задължително ще се гледа компресия и редовните прегледи при покупка...
и за късмета съм съгласен.... въпроса е да не провокираме съдбата :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 24 Мар 2008, 21:28

Здравейте колеги. За пукането на глави зам едно: мизерия в охладителната система. Колко харчи зависи каква музика слушаш и кой номер обувки носиш. Вози много перфектно като за БМВ:uups:. Ядове винаги има при дизелите: като гледам темите във форума - плочка на ГНП и т.н. Зависи колко парички имаш в това ще се возиш, да ли си семеен и т.н. Айде да не спамя темата, и последно имах един дизел навремето :mhihi: и никога повече дизел, само бензин. :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 24 Мар 2008, 21:29

въпроса е като загрее как ще запали тва е проблем ве4е ина4е тая коледа и мойта спря да пали студена сутрин и се оказаха две свещи -подгревни и край нема дертове ако искаш пусни некви снимки да видим ако може да сме ти полезни донякъде, ина4е тея прегледи незнам освен да ти кажат дали е натрупаланекви грешки друго не виждам какво могат да ти кажат ''майсторите'' най -важното дали е пукана глава , дали е заварявана и тн остават скрити и ще ги разбереш малко по-късно и останалата е ясна.......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 24 Мар 2008, 21:40

за съжаление имам само тая снимка, снимах я вечерта и не се вижда почти нищо, като информация, има 2 айрбега, абс, климатроник, кожени седалки 2 люка (комби е), централно, 4 ел. стъкла...
Изображение

тва с главите наистина ме притеснява, колко излиза нова глава или заваряване при евентуален такъв проблем и ако е заварявана няма ли да има някви външни белези :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 24 Мар 2008, 22:05

ами по добре да не става хи4 :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 24 Мар 2008, 22:16

абе браточка,ти си с рег от 2003г и до ся за кво си влизал,не си ли чел?ква нова глава,кат я земеш смени тая тъпа водна помпа,термостат и виското,също и промий охладителната с-ма и хубав антифриз!
а на тия майстори дет им се взривявали,чупели кол вал на 6-ти цил и там квото беше им казвай да си бръкнат в дупето с мазните си ръчички и да си свиркат :twisted: да еба и прост народ,ама тва са ония разбиратели с прогресивните си голфове,за които е нормално кат превърти шпонката на вала..
тия познати ги заебавай и ходи при някой дет ще ти види колата обективно и ще ти даде съвет,а такива не липсват баш у софия :roll:
тва комбата със всичката екстра за мен си е перфектната кола!ай успех и да се похвалиш,кога натряскаш багажника с ядене и пукница за една рота за почерпка :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 24 Мар 2008, 22:54

pavlin_e30 написа:абе браточка,ти си с рег от 2003г и до ся за кво си влизал,не си ли чел?ква нова глава,кат я земеш смени тая тъпа водна помпа,термостат и виското,също и промий охладителната с-ма и хубав антифриз!
а на тия майстори дет им се взривявали,чупели кол вал на 6-ти цил и там квото беше им казвай да си бръкнат в дупето с мазните си ръчички и да си свиркат :twisted: да еба и прост народ,ама тва са ония разбиратели с прогресивните си голфове,за които е нормално кат превърти шпонката на вала..
тия познати ги заебавай и ходи при някой дет ще ти види колата обективно и ще ти даде съвет,а такива не липсват баш у софия :roll:
тва комбата със всичката екстра за мен си е перфектната кола!ай успех и да се похвалиш,кога натряскаш багажника с ядене и пукница за една рота за почерпка :D

че съм чел, чел съм ама за дизелите хич ме няма, иначе за майсторите съм съгласен, но си признавам, че ме вкараха в сериозни размисли, ти си един от малкото дето ми вдъхват надежда, защото колата е слънце на външен вид, не е за изпускане...
Бих искал да чуя още няколко мнения все пак, няма ли хора с тдс-и тука ;)

Аватар

Мнение от ivan. » 24 Мар 2008, 23:26

Това с 6-тия цилиндър нещо ме съмнява,проблеми на тдс-проти4а умната дуза(решение-маха се внимателно бакелита и се залива с епоксидна смола или в ''продава''не е цифра);те4 на гнп(решение-13лв,4асти и малко желание);охладителна с-ма(решение-сезонно по4истване на радиаторите и водната помпа да сезамени с метална турбина,ако не е с такава),виското се 4упи ако е прегрявана,топъл старт(решение-наи 4естата при4ина са батерията или стартера-има много писано...)ПЛО4КАТА(главата)на гнп-на всеки десет години маи се развалят(решение-нова)дъно е сменяна скоро преди да я купиш.Разхода при мене средно 8-9 /100,при ръ4ните скорости незнам.Колега само съвет -на пазара са много рядко 4итавите тдс-и,много внимаваи при покупката,вземеш ли здрав няма да съжаляваш,но ако е издухан или неподържан,прегряван и т.н ще намразиш и себе си за какво си го купил,виж и цените на горивата,Успех в покупката

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nik » 24 Мар 2008, 23:40

евала на колегата pavlin_e30
аз се присъединявам към неговото мнение
карам тдс 95г. автомат от 4год. аз си я докарах от немско и съм много доволен
внимаваш доколкото можеш при покупката и след това какъв ти е късмета
:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Мар 2008, 0:58

Чичо в подобна на тази тема бях писал какво да се гледа по колата ТДС.

Ама ще почна с нещо от тука. 95 г. бмв е34 няма с малкия бъбрек. Има нещо сигурно е удряна колата от пред. Може и да не е ама моята е 12.95г. и е с големия бъбрек.

Пални колата и я остави хубаво да загрее. Посля я угаси и почакай 5 мин. След това пак палиш и ако палне от 1-2 завъртания всичко е ок.

При работа на двг. не трябва да мени обороти, да има странни шумове, скърцания и тн. Трябва да си цъка като часовник и да си трака равномерно.

Дръпни щеката на маслото и ако маслото не е черно ами е др. цвят лошо.

Стисни маркучите за водата ако са твърди на камък и неможеш да ги стиснеш с 1 ръка значи спукана глава.

Ако губи вода и няма видима причина пак спукана глава.

Ако пуши отзад синьо при подаване на газ - гори много масло - бягаш

Ако пуши отзад бяло - бягай колкото можеш по-далеч от колата.

Огледай хубаво колата за различни цветове на детайлите. Разлика в луфтовете на детайлите, липсващи пластмаси под калниците. Това е един от признаците за удар отпред.

Разлика във фаровете (примерно левия е по-нов от десния)

Разгледай хубаво двг за течове. Не трябва да има такива :)

За сега не се сещам за др. което да ти кажа да гледаш.

А в 1 сервиз ми казаха че турбината ми е утишла и на шести цилиндър имам странни шумове и макс 500 км и дават на колата ми.

Още си я карам, а беше миналата година октомври като ми казваха за проблемите. Миналата седмица ходих до Пловдив и се върнах. Показа ми на борда 6.8 среден разход. Като съм бил почти през целия път на темпомат и 117-120 км /ч.

Така, че не се връзвай на сервизи. Провери си вина в Realoem.com какво ще ти излезне за годината на колата.

Колата ми е Италиянка междудругото :)

Успех!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520 туринг 96

-

Мнение от tdk » 25 Мар 2008, 7:45

ако е 95-та трябва да е с широкия бъбрек.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 25 Мар 2008, 11:44

наистина се въздръж защото според мене е имало интервенциии по колата от 94 някой месец са с фейслифта , според мене огледай се малко и подбери нещо по-добро те даже не са се постарали да я оправят кат хората тая кола

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520 туринг 96

Мнение от tdk » 25 Мар 2008, 11:51

виж вин номера :?:

Следваща

Назад към E34