Рециклиране на амортисьори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Рециклиране на амортисьори
Здравейте! Днес ходих да ми "реставрират" предните амортисьори. Не че искам да правя реклама на човека, но БОГЕТАТА станаха като нови, затова който иска може да посети сайта http://amortisior.hit.bg/. Момчето каза че досега БМВ не се е връщало за рекламации. Има стенд и т.н.- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Рециклиране на амортисьори
bobo_ld написа::wave: Здравейте! Днес ходих да ми "реставрират" предните амортисьори. Не че искам да правя реклама на човека, но БОГЕТАТА станаха като нови, затова който иска може да посети сайта http://amortisior.hit.bg/. Момчето каза че досега БМВ не се е връщало за рекламации. Има стенд и т.н.
Да , ама доволен ли си от возията .... Рециклирания амортисьор няма свойствата на новия! Возията 99% ти е станала по-твърда ....
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- metodi80
- старши ентусиаст
-
kiko написа:следва лепене на феродо
- metodi80
- старши ентусиаст
-
bobo_ld написа:metodi80 написа:kiko написа:следва лепене на феродо
![]()
![]()
и едно магаре да вържеме от преде да тегли и те ти каруца
Извинявам се за оффтопика ,(просто се шегувам)!
Просто споделям мнение и начин по който да спестим 500лв. Ако ще има подигравки - заключвайте темата!
Колега .... извиних се ... и казах , че се шегувам НЕ СЕ ПОДИГРАВАМ.
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Принципно това е хубаво но аз лично не съм привъреженик на неща които са ползвани и рециклирани. Предпочитам да си купя чисто ново защото няма гаранция, че това което е рециклирано в един момент няма да се прецака. Колега радвам се че си останал доволен и не всеки има възможност да изкара толкова пари на куп. Аз също не съм рокфелер но когато се налага някакъв ремонт по красавицата и винаги искам най доброто. Когато ми се прецака радятора си купих нов след това до заплата си стиснах малко бузките на г**а но съм си такъв. Принципно щом си доволен бате и незнам колко кинта си дал дано да нямаш проблеми и да ти изкарат поне 40000 км....
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
И най-тъпия човек да си ще знаеш че е най-добре в магазина - чисто ново КОНИ и забравяш за глупости... ама и се разделяш с едни 1000лв което за мен лично са си пари. Така че най-добре споделете опит кой къде го е правил, колко пари, какъв ефект е имало, колко са изкарали и т.н. Това би било полезно не само за БМВ а и за други марки коли
Моля ви се ако ви се пишат глупави подигравки поне се регистрирайте в някой друг форум и там си правете ташак!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
така е. това рециклиране не е толкова страшно. тези хора от BOGE и Bilstein например да не имат фабрики на марс.. ако се спази технологията на отваряне и качествено се смени каквото трбва амортисьора си е същия. интересното е дали ефекта е качествен и траен.. дали вози пак комфортно и тн. много ясно че и аз ако произвеждам амортисьор за бмв и цената му е 200 лв ще напиша отгоре "не отваряи" хаха
големи сме проклетници в БГ обаче
големи сме проклетници в БГ обаче
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Докато автора на темата не напише цената на услугата, темата е лаладжийска
Аз лично имам опит с рециклирани амортесьори на една корса която имах навремето.Не изкараха и 10к км., прави ги ония на павлово дето е бог на амортесьорите според 99% от бакшишите.
От тогава купувам само нови и практиката е такава, че ако не изкъртя някой в дупка нема разваляне ( купувам само газови ).
Факт е, че има амортесьори за по 250лв. комплекта които са много читави и издържливи, изпитано на мои коли по 40-50к км. без проблем, е не мерси за рециклирани
Аз лично имам опит с рециклирани амортесьори на една корса която имах навремето.Не изкараха и 10к км., прави ги ония на павлово дето е бог на амортесьорите според 99% от бакшишите.
От тогава купувам само нови и практиката е такава, че ако не изкъртя някой в дупка нема разваляне ( купувам само газови ).
Факт е, че има амортесьори за по 250лв. комплекта които са много читави и издържливи, изпитано на мои коли по 40-50к км. без проблем, е не мерси за рециклирани

- metodi80
- старши ентусиаст
-
стан написа:И най-тъпия човек да си ще знаеш че е най-добре в магазина - чисто ново КОНИ и забравяш за глупости... ама и се разделяш с едни 1000лв което за мен лично са си пари. Така че най-добре споделете опит кой къде го е правил, колко пари, какъв ефект е имало, колко са изкарали и т.н. Това би било полезно не само за БМВ а и за други марки колиМоля ви се ако ви се пишат глупави подигравки поне се регистрирайте в някой друг форум и там си правете ташак!
Айде понеже усещам , че тая забележка май е към мене да взема да ви "светна" как стоят нещата с пълнене на амортисьорите..... Понеже явно , ако човек , реши да се пошегува веднага се намира кой да упреква , а като има теми със далеч по големи глупости от сорта "нещо ми тропа от зад " и в крайна сметка причината е била незатегната джанта не давате съвети от сорта "регистрирай се в друг форум" .....
Та по темата ... пълненето на амортисьори е "та*ак" работа .... Пълнили са ми амортисьори на форд -мондео (2002),уж при фирма със "ИМЕ" и в крайна сметка изкараха точно 9 месеца и заминаха. А мондеото го кара баща ми и го кара супер внимателно. Могат да се пълнят както маслени , така и газови амортисьори , но ако пълните газови ,те автоматично стават маслени (доколкото ми казаха в БГ все още няма технология за рециклиране на газови амортисьори , така че пак да си останат газови след ремонта - не знам може и да е било тогава така - преди 1 година , може и да са ме излъгали....). След рециклирането (което беше по 30 лв на амортисьор - преди 1 година , сега е май 50...), та след рециклирането возията на мондеото стана ужасно твърда , при положение , че преди това возеше като лодка , супер меко и хубаво.... Та в крайна сметка , сега ще купуваме нови амортисьори на мондеото , вярно , че изкараха близо година , но каква файда , да си бяхме сложили нови тогава , да не се занимаваме с глупости....
После мой близък приятел рециклира амортисьори на мерцедес 220 CDI в Стара Загора и той изрази същите впечатления , уж пак при читава фирма някаква си ....
Ta ... ето колега изразих впечатления ..... ще рециклираме амортисьори , ще набиваме феродо на съединителите и на накладките ... да ама не ... Какво толкова нали като си купуваш нови амортисьори даваш примерно около 500 лв но ги даваш веднъж и ако караш нормално забравяш за следващите 5 години !!! (Сега някой ще се намери да каже , че по наще пътища няма да изкарат 5 години ...може и така да е .... може и да не е ...).
Последна промяна metodi80 на 21 Апр 2009, 22:22, променена общо 1 път
- Kregec
- ентусиаст
-
Даже ще дам един пример за рециклиране не на амортисьори а на спирачната помпа. На бащата колата е Рендак 19, един хубав ден както карах и оп педалченцето ми потъна. Бащата каза че е помпата ходи провери колко пари е и му казаха нещо от порядъка на 80-100 лева чисто нова от Косера. Но той реши да се изцигани и е даде в един сервиз да и сменят гумичките, Хората е направиха вземаха му 40-50 лева и е сложихме обратно. Тази помпа изкара точно 5000 км и пак същата работа. Първо започна от време на време да потъва педала и в един момент оп и пак го поех цели отзаде щях да се пребия, щото се случи пак при мен хубаво че не карах много бързо и бях във града. После пребирах едвам едвам и спрах с ръчната и скоростите абе беше си голям филм. Тогава той пак вика,че щял да е кара пак да е рециклрат при което го вразумих и купихме една нова за 100 кинта, сега да чукна на дърво проблеми няма вече 25000-30000 км. За това аз смятам да си купя дадената част нова после малко да се стисна, но сигурноста е най важна за мен. Сега ако става въпрос за нещо което е козметично ако подлежи на ремонт "ДА" но амортисьори или такива неща от които зависи сигурноста само ново. Това си е мое мнение и не ангажирам никои с него но както виждам една голяма част от колегите предпочитат чисто ново. Както се казва новото си е ново и излиза по евтино от колкото евтиното...
- Kregec
- ентусиаст
-
Даже ще дам един пример за рециклиране не на амортисьори а на спирачната помпа. На бащата колата е Рендак 19, един хубав ден както карах и оп педалченцето ми потъна. Бащата каза че е помпата ходи провери колко пари е и му казаха нещо от порядъка на 80-100 лева чисто нова от Косера. Но той реши да се изцигани и е даде в един сервиз да и сменят гумичките, Хората е направиха вземаха му 40-50 лева и е сложихме обратно. Тази помпа изкара точно 5000 км и пак същата работа. Първо започна от време на време да потъва педала и в един момент оп и пак го поех цели отзаде щях да се пребия, щото се случи пак при мен хубаво че не карах много бързо и бях във града. После пребирах едвам едвам и спрах с ръчната и скоростите абе беше си голям филм. Тогава той пак вика,че щял да е кара пак да е рециклрат при което го вразумих и купихме една нова за 100 кинта, сега да чукна на дърво проблеми няма вече 25000-30000 км. За това аз смятам да си купя дадената част нова после малко да се стисна, но сигурноста е най важна за мен. Сега ако става въпрос за нещо което е козметично ако подлежи на ремонт "ДА" но амортисьори или такива неща от които зависи сигурноста само ново. Това си е мое мнение и не ангажирам никои с него но както виждам една голяма част от колегите предпочитат чисто ново. Както се казва новото си е ново и излиза по евтино от колкото евтиното...
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2