Кое първо бихте подобрили...
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Кое първо бихте подобрили...
... по колата си. Казусът е следния: имаме едно 320i e36 купе в напълно заводски вид. Нарочно съм избрал автомобил, от който могат да се желаят още много неща
Могат да се избират две неща (може и допълнително да ги подредите по важност), като целта на темата е да покаже масовото отношение на ентусиастите относно това какво за тях е от особена важност, що се касае до модификации по автомобилите им. Желателно е всеки с 1-2 изречения да изтъкне мотивите си. Надявам се темата да се развие интересно, БЕЗ СПОРОВЕ, и в известна степен да очертае някакъв профил на всеки от нас.
Моите първи две неща, които бих моднал по това е36 ще са:
1. Шпер диференциал. Велико инженерно решение, което прави автомобила много по-забавен, предвидим, и допринася много за проходимостта му през зимата.
2. Окачване. Едно качествено стегнато окачване променя цялостното поведение на автомобила, и ще оползотвори доста наличието на шпер
Обожавам директността на управлението.
Вие сте
Моите първи две неща, които бих моднал по това е36 ще са:
1. Шпер диференциал. Велико инженерно решение, което прави автомобила много по-забавен, предвидим, и допринася много за проходимостта му през зимата.
2. Окачване. Едно качествено стегнато окачване променя цялостното поведение на автомобила, и ще оползотвори доста наличието на шпер
Вие сте

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Кое първо бихте подобрили...
Да кажем че имаме едно абсолютно стоково Е36 купе без м пакет и тн, но пък от вътре има голям борд + дигитален климатроник.
Започвам със смяна на джанти Style 22, 24 или 32.
След това едно окачване 60/40 или малко по височко.
Следва по интериора кожен салон вейдър или от Е46 предните седалки, зависи кое ще изпадне. Музика, но без селении просто хубав качествен плътен звук, а не да дрънчи и да се разпада колата.
Идва ред на шпера.
Най накрая предна и задна М Броня плюс лип спойлерче.
Пък ако се видя в пари един 2.8 мотор, а ако се видя в много пари го турбинираме.
Започвам със смяна на джанти Style 22, 24 или 32.
След това едно окачване 60/40 или малко по височко.
Следва по интериора кожен салон вейдър или от Е46 предните седалки, зависи кое ще изпадне. Музика, но без селении просто хубав качествен плътен звук, а не да дрънчи и да се разпада колата.
Идва ред на шпера.
Най накрая предна и задна М Броня плюс лип спойлерче.
Пък ако се видя в пари един 2.8 мотор, а ако се видя в много пари го турбинираме.
Астествено,че първо окачване...Ако ще се кара колата- есктериора- бъобще няма да се бара- колкото по-очукана,толкова по-добре...
Следват спирачки , и двигател- ако нещо се прецака докато се кара в лютеницата...Накрая един шпер за около 1500 евро ако евентуално прееба стоковият.
А да се прави такава кола шоурум кар -трябва да притежавам поне по една М3-ка от всяко поколение- иначе си е губене на време...
Следват спирачки , и двигател- ако нещо се прецака докато се кара в лютеницата...Накрая един шпер за около 1500 евро ако евентуално прееба стоковият.
А да се прави такава кола шоурум кар -трябва да притежавам поне по една М3-ка от всяко поколение- иначе си е губене на време...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Аз гласувах за спирачки и окачване (гумите са "кота нула" и въобще не говорим за тях)
Може и просто ревизия на спирачките, но трябва да им се обърне внимание. След това шпер, ако колата си няма и така
Общо взето според мен това е добрата база за бъдещ силов тунинг и смятам, че трябва точно от тези неща да се започне.
Украсяването на колата е отделен аспект и ако имам възможност го правя паралелно с останалото.
Хубава тема
Може и просто ревизия на спирачките, но трябва да им се обърне внимание. След това шпер, ако колата си няма и така
Общо взето според мен това е добрата база за бъдещ силов тунинг и смятам, че трябва точно от тези неща да се започне.
Украсяването на колата е отделен аспект и ако имам възможност го правя паралелно с останалото.
Хубава тема
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Nickelback написа:гумите са "кота нула" и въобще не говорим за тях
Хубава тема
Мерси
Гумите естествено, че не ги смятаме - става дума за кола, по която всичко е перфектно, и искаме да я модифицираме. Предвид факта, че колата не е особено мощна смятам, че спирачките й стигат. Но иначе те ще са 3-тото нещо в списъка ми.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Първо поведението после, мощността. Аз започнах по обратният път и съжалявах 
До автора: ако мислиш, че стоковите ти спирачки ще издържат на сериозен даунхил на който и да е от проходите в България- сериозно се лъжеш 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
1. Екстериор - ако не ми харесва как изглежда в момента няма как да пипна каквото и да е друго преди това...
2. Окачване
3. Спирачки
4. Интериор
5. Двигател
(2) и (3) са след (1) с идеята да се съобразявам как карам, докогато е необходимо
2. Окачване
3. Спирачки
4. Интериор
5. Двигател
(2) и (3) са след (1) с идеята да се съобразявам как карам, докогато е необходимо

- rhase
- младши ентусиаст
-
Няма какво да го мисля, то долу горе при мен така се получава...
1. Окачване
2. Шпер (на път съм за изпълнението на тази точка, макар и все да се разсейвам като обръщам внимание на естетиката
)
3. Спирачки
...по-нататък нататък има време
1. Окачване
2. Шпер (на път съм за изпълнението на тази точка, макар и все да се разсейвам като обръщам внимание на естетиката
)3. Спирачки
...по-нататък нататък има време

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Всеки вътрешно иска, първо да качи кончетата, дори и аз, но карам по следния ред.
1. Окачване
2. Шпер+спирачки
3. Двигател, колектори, генерации и т.н.
Понякога двигателя е пипан преди спирачките, грешно е, но съм, го правил.
1. Окачване
2. Шпер+спирачки
3. Двигател, колектори, генерации и т.н.
Понякога двигателя е пипан преди спирачките, грешно е, но съм, го правил.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
exotique написа:До автора: ако мислиш, че стоковите ти спирачки ще издържат на сериозен даунхил на който и да е от проходите в България- сериозно се лъжеш
Да, но идеята е друга. Щом избирам да оставя спирачките за после значи съобразявам употребата на колата с това - в случая аз карам 99% градско и нямам огромни спирачни натоварвания. Нека се водим от това. Иначе то списъка всеки сам си го номерира, просто в анкетата ако сложа повече възможни гласове няма да могат да се отразят основните аспекти.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Според зависи за какво ще се ползва и къде ще се кара колата, но ако за градско, извънградско и от време на време до село примерно, то първо екстериор, окачване, интериор и накрая двигател ако ми е слаб.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Двигател и окачване. След това ако трябва трето бих наредил спирачките. Другите неща са второстепенни, особено за тая кола.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2