Колко време издържа акумулатора без да е карана колата ?
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Колко време издържа акумулатора без да е карана колата ?
Това е тотално грешна логика
зарядното не че може паралелно да даде над 6 - 10 А . то функцията му е такава че каквото и да стане да дава толкова и НЕ ПОВЕЧЕ стабилизиран ток.
Зависи вече каква му е схематиката и изходната верига разбира се. Повечето си имат и диодче за неправилно свързване и късо.
И както споменах .. дори 10 А да дава /което мнооого ме съмнява.. реално дават 4 - 6 А , то е абсурд да кихне колата дори с такъв ток
Къде са 4 А , къде са над 200А за врътване на стартера ?
Така че всичко това е абсурдно и излишно издевателство както над зарядното , така и над акумулатора.
Просто си изчакай няколко часа да качи , и тогава пали.
А.. видях че си писал вариант да чакаш "не съществува" .. ми тогава да, няма друго освен нов акум или тея стартерните "куфарчета" ... които поне на мен не ми харесват, а и те си искат обслужване и подзарядка.....
Успех.

Зависи вече каква му е схематиката и изходната верига разбира се. Повечето си имат и диодче за неправилно свързване и късо.

И както споменах .. дори 10 А да дава /което мнооого ме съмнява.. реално дават 4 - 6 А , то е абсурд да кихне колата дори с такъв ток

Къде са 4 А , къде са над 200А за врътване на стартера ?
Така че всичко това е абсурдно и излишно издевателство както над зарядното , така и над акумулатора.
Просто си изчакай няколко часа да качи , и тогава пали.
А.. видях че си писал вариант да чакаш "не съществува" .. ми тогава да, няма друго освен нов акум или тея стартерните "куфарчета" ... които поне на мен не ми харесват, а и те си искат обслужване и подзарядка.....
Успех.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
miro20 написа:Това е тотално грешна логиказарядното не че може паралелно да даде над 6 - 10 А .
не съм твърдял, че може. Твърдях друго - че на акумулатора не му достига съвсем малко.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Високите серии на Сайтек позволяват да се пали колата с тях и без акумулатор.
sub_eleven написа:miro20 написа:Това е тотално грешна логиказарядното не че може паралелно да даде над 6 - 10 А .
не съм твърдял, че може. Твърдях друго - че на акумулатора не му достига съвсем малко.
Не съм сигурен дали е "малко" ... все пак това което 2 пъти се повтарям... има разлика между 4 А и нужни около 200 А ?
нали ?
Все едно на бензиностанциите да зареждат със спринцовки, но дали е удачно ?
Казано още по простичко... дали зарядното ще се повреди или не, зависи от модела му, но едно е сигурно на 101 % че при паленето то абсолютно никаква "помощ не оказва.
Или правим ли разлика между стартов ток на акума и капацитет в амперчасове ? щото има огромна разлика

Високите серии на Сайтек позволяват да се пали колата с тях и без акумулатор.
Не съм гледал скоро гамата им , но ... дай модел ?
Най мощния май бе 70-ампера дето дава, но и това е много под необходимото за палене, а и никъде в упътването му няма функция "палене".
Което е разбираемо де...
А и на цена над 1 500 $ кой би си купил такова ?

Последна промяна miro20 на 09 Яну 2014, 17:57, променена общо 1 път

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То и аз не съм ама преди 1 или 2 години беше като си купувах мойто всички над седма серия бяха с опция power suply.
Ако имаш предвид това :
...... It also has a power supply mode which allows the battery to be disconnected from the vehicle without losing important configurations.........
То да, имат го моделите им.. но означава не палене , а съвсем друго нещо

...... It also has a power supply mode which allows the battery to be disconnected from the vehicle without losing important configurations.........
То да, имат го моделите им.. но означава не палене , а съвсем друго нещо

Като продължение на темата, мога да препоръчам как да си направите от евтиното старо зарядно конкуриращ скъпите 
Идеята е зареждането със секундни паузи, чрез таймер и реле, което доказано "напомпва" много по добре акумулатора.
Има много схеми из нета, които обаче искат по сериозна работа с поялника, докато има по елементарни и готови нещица като това :

в комбинация с един по качествен волт/ампер метър, става съвсем прилично устройство

По късно може да сложа снимки реално рботещо такова монстърче.

Идеята е зареждането със секундни паузи, чрез таймер и реле, което доказано "напомпва" много по добре акумулатора.
Има много схеми из нета, които обаче искат по сериозна работа с поялника, докато има по елементарни и готови нещица като това :
в комбинация с един по качествен волт/ампер метър, става съвсем прилично устройство
По късно може да сложа снимки реално рботещо такова монстърче.

- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
Да не отварям нова тема.А колко време издържа акумулатора, когато колата е спряна на място, запалена е и работят радиото и парното?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
hpnotic2 написа:Да не отварям нова тема.А колко време издържа акумулатора, когато колата е спряна на място, запалена е и работят радиото и парното?
Докато и свърши бензина/нафтата
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
Е.Димитров написа:hpnotic2 написа:Да не отварям нова тема.А колко време издържа акумулатора, когато колата е спряна на място, запалена е и работят радиото и парното?
Докато и свърши бензина/нафтата
И после още около 30-40 мин.

- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
оф... докато работи
...имах предвид в спряло състояние.Когато съм натиснал старт бутона без съединител и се е включила "духалката".Естествено, че докато работи той си се зарежда 

Ми това са 2-3 ампера консумация , което ще рече цял ден при нов акумулатор, и половин при средна хубост 
А ако искаш да запалиш след това, то повече от 2-3 часа не го мъчи.

А ако искаш да запалиш след това, то повече от 2-3 часа не го мъчи.

Добре, а ако причиниш такъв спорт на акумулатора и после покараш няколко часа колата - ще се отрази ли на ефективноста му? По бързо ли ще се разрежда и влияе ли на дълголетието му

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Бих казал че дори ще му е полезно.
Ако не падне съвсем , или ако може да се измери да не е под 11 волта /което ме съмнява реално как ще се следи /
Та.. ако се разрежда малко по този начин, и после го караш някоко часа, няма нищо лошо, дори ще му е мн добре на акумулатора, и ще те изкара дълги години.
Акумулатора обича много повече точно такъв "спорт" , както се изразяваш, отколкото носнтоп поддържано напрежение , пренапрежения, кипения или обратното - хронично недозареждане....и подобни.....
пс
сетих се лафа за амортисьорите... - къде се чупят най много ??
- мнеее.. не в България с лошите пътища.. а именно в Германия, Англия, хАмерика, по аутобаните, щото там нямат дупки.
и "модерните" амортисьори със супер мупер схеми на омекотяване на сътресения, работят в неефективен режим , на малки ходове, щото нямат... движение...
Та така бих сравнил и акумулатора...
Ако не падне съвсем , или ако може да се измери да не е под 11 волта /което ме съмнява реално как ще се следи /
Та.. ако се разрежда малко по този начин, и после го караш някоко часа, няма нищо лошо, дори ще му е мн добре на акумулатора, и ще те изкара дълги години.

Акумулатора обича много повече точно такъв "спорт" , както се изразяваш, отколкото носнтоп поддържано напрежение , пренапрежения, кипения или обратното - хронично недозареждане....и подобни.....
пс
сетих се лафа за амортисьорите... - къде се чупят най много ??
- мнеее.. не в България с лошите пътища.. а именно в Германия, Англия, хАмерика, по аутобаните, щото там нямат дупки.

и "модерните" амортисьори със супер мупер схеми на омекотяване на сътресения, работят в неефективен режим , на малки ходове, щото нямат... движение...
Та така бих сравнил и акумулатора...

62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5